Част от посланията: Нападението на медицински екипи трябва да се наказва. Без оглед на етноса на извършителите. Има съд и прокуратура, които са в ръцете на управляващите, не на ромите. Трибуната на Народното събрание не може да се използва за популистки прояви и расистки обиди. Това ни връща в 30-те години на миналия век.

 

Възстановка на изказване на проведения на 21 декември 2014г. „Мирен протест срещу дискриминацията и расизма спрямо ромите в България“, организиран от Неда Генова и Жана Цонева.

 

Vania_Ivailo_Atanasov_smallИскам да обърна внимание на аспект, за който до сега не стана дума. Обърнахте ли внимание на случаите, на които се позова Петър Москов в скандалния си статус във фейсбук? Единият беше на рецидивист от Исперих, който периодично се напива, обажда се на спешна помощ, за да ги набие, когато дойдат. Въпросният „главанак“ е етнически българин. Но уточнението за произхода му нямаше да донесе търсения от Москов истеричен ефект и затова не бе направено.

 

Другият цитиран случай беше на цигани от Радомир, които са се нахвърлили върху медицински екип. Двете престъпления се вплетоха в едно, а последвалите реплики бяха насочени само срещу циганите. С това се внуши, че и в първия случай представители на този етнос са основните действащи лица.

 

Само пет дни по-късно Москов внесе в Народното събрание предложение за промени в Закона за здравното осигуряване. Мерки за редуциране на разходите за здравеопазване. Защото средствата ни не бива да се харчат за „паразити“, които бият лекари! Подготвена от ксенофобска истерия, публиката вече охотно приема такава политика.

 

Здравнонеосигурените ще трябва да плащат по 2000 лв., за да се върнат в системата! Това е санкция, не дължими вноски. Да припомня и различните пакети здравни услуги, които предлага Москов – основен и допълнителен, за бедни и по-състоятелни граждани.

 

Основна цел е и намаляването на парите за болнично лечение. В тази връзка се предвижда програма за бонуси за лични лекари, които не дават направления за хоспитализация. Поради ограничения брой талони за специалисти, често лекарите се опитват сами да лекуват гастрити, кожни болести, нервни разстройства. Сега сигурно вече ще трябва да правят и операции!

 

Трябва да бъдем особено внимателни, когато управляващи правят дискриминационни изказвания. Те не са самоцелни. Зад тях винаги се крият планове за орязване на средства за здравеопазване, образование, обществени услуги. Под претекст, че от тях се ползват и роми.

 

Ако слушаме Каролев и Москов, всички, които ползват обществени услуги, са цигани. Паразити, заради които не бива да се правят публични разходи. С тези „аргументи“ те обезсилват съпротивата срещу унищожителната политика на минимизиране на обществения сектор. Данните, разбира се, показват съвсем друга картина. Но малко слушатели ще си направят труда да ги проверят.

 

За този тип управляващи: Няма бедни! Има цигани!
А бедни има – и българи, и турци, и арменци. Всякакви. И всички са граждани на България.

 

Да спрем тази античовешка политика, насочена срещу обикновените хора и опакована в ксенофобска истерия!

 

Снимките са на Иво Христов, Ивайло Атанасов, Руслан Йорданов, Георги Ангелов, Димо Господинов.

 

[slideshow_deploy id=’3321′]

 

 

Коментари

коментара