Сдружение „Солидарна България“: Каква е тарифата за превоз на поддръжници на правителството?

 

Уважаеми г-н Вълчев,

 

На 11 януари 2018 г. в гр. София се проведе митинг-шествие под надслов „Искаме да караме ски в България“, организирано от сдружение „Бъдеще за Банско“, в подкрепа на решението на Министерски съвет за промяна на плана за управление на Национален парк „Пирин“. От публикации и разпространени снимки от събитието стана ясно, че за целите на мероприятието са били използвани ученически автобуси (прилагаме снимки на такъв автобус с рег. № КН 1858 ВА).

Източник на снимките: фейсбук събитие https://www.facebook.com/events/1356516094476809/permalink/1361745713953847/. Както и от публикация на Медиапул, която, за съжаление, вече е изтрита.

 

 

В тази връзка се обръщаме към Вас със следните въпроси:

1)   Искано и дадено ли е разрешение от органи на Министерството на образованието и науката за превоз на участници в митинга с училищни автобуси? Колко такива са били ангажирани?

2)   Превозвани ли са ученици за участие в демонстрацията?

3)   Ако става въпрос за нерегламентирано използване на училищни автобуси, ще бъде ли извършена проверка и ще бъдат ли наложени санкции? Ако считате използването им за допустимо, това означава ли, че училищни автобуси занапред могат да бъдат използвани за целите и на други политически мероприятия?

4)   Заплатена ли е на Министерството превозваческата услуга и от кого? Каква е тарифата за наемане на училищен автобус и къде е обявена тя?

5)   Ще бъде ли заплатен извънредният труд на шофьорите на автобусите?

 

Надяваме се на своевременен отговор (по възможност придружен с документи), тъй като поставените въпроси касаят не само членовете на сдружение „Солидарна България“, но и всички съвестни данъкоплатци в Република България.

 

Официалното запитване е изпратено на електронния адрес за борба с корупцията на Министерството на образованието и науката.

 

 

Коментари

коментара