Провинция Валония единствена се опълчи на спорното търговско споразумение СЕТА. „Солидарна България“ изпрати писмо в подкрепа на местния парламент, който без съмнение в момента е подложен на огромен натиск да промени решението си

 

Подкрепете валонците и вие – като организации или като граждани. Ако тяхната съпротива бъде смазана, СЕТА ще бъде подписано на 27 октомври! По-долу можете да намерите примерен текст на английски и електронни адреси, на които да се изпращат посланията.

Fotos von Ferdinando Iannone /Campact

Снимка: Ferdinando Iannone /Campact

Уважаеми г-н Манет,

Уважаеми членове на правителството и парламента на провинция Валония,

Пишем ви, за да изразим пълната си подкрепа и благодарност за решението да наложите вето на търговското споразумение с Канада – СЕТА. Разбираме и споделяме тревогите ви, че СЕТА няма да е от полза нито на фермерите, нито на Европа като цяло. Споразумението само ще даде допълнителни правомощия и ще увеличи печалбите на мултинационалните корпорации – за сметка на всички останали.

Надяваме се, че ще устоите, докато СЕТА бъде победена в сегашния си вид и няма да се поддадете на огромния външен натиск, на който разбираме, че сте подложени в последно време. Действията на Европейската комисия показват стряскащо незачитане на демократичната воля на европейските граждани и на обществения интерес. Ако СЕТА и споразумението със САЩ ТПТИ срещат твърда съпротива днес, то причината е в непрозрачните, недемократични преговори и в неприемливите отстъпки пред мултинационалните компании.

Не приемаме прехвърлянето на отговорността върху Валония и нейния парламент, който последователно отстоява демократичните принципи и защитава правата на собствените си граждани. Радваме се, че правите точно това и бихме искали да ви насърчим да продължите борбата.

Европейските граждани са с вас!

 

С уважение,

сдружение „Солидарна България“

София, България

 

Примерен текст на английски можете да намерите тук. В първия коментар под настоящата статия е даден пример, който може да се ползва от всеки.

Електронни адреси за подкрепа:
secretariat@ps-pw.be;  secretariat@lecdh-pw.be;  ecolo.pw@ecolo.be;  frederic.gillot@ptb.be

 

Коментари

коментара