Инж. Марио Нинов, заместник-председател на Федерация транспортни работници към КТ „Подкрепа“

Марио Нинов на протест пред Министерство на транспорта, юли 2012 г.

В последните дни се втрещих от едно прокрадващо се мнение за събитията, случващи се страната. Събития, свързани пряко или непряко със синдикалната организация, към която принадлежа! Видиш ли, сега сме се активизирали по сигнал, за да „плашим“ служебния кабинет. Трябвало да „внимава“ да не пипа ръководства, поставени от доскоро управляващите, или пък че, видите ли какво става сега, а пък преди е било мирно и кротко!!?!? ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СИ ПЪЛЕН ПРОФАН ЗА ДА СИ МИСЛИШ, ЧЕ ПОДОБНА ТЕЗА ЩЕ МИНЕ!

Да, хората бързо забравят, но пък затова съм благодарен на социалните мрежи, КОИТО ПОМНЯТ! В тях може лесно да се види дали тези процеси са инсценирани сега точно в този момент, под някоя диктовка или са последователни събития във времето, за които всички знаят!

Ето го и примерът! Флаш моб пред президентството против концесията на Летище София! Определено не е организирано от нашата организация, а от група хора, познати с подаръка си към предишния премиер и щедрата благодарност, че са оставени на работа. Но с условието, че ще има концесия и там концесионера щял да си определи дали има нужда от тази дейност! Е, сега пък са против концесията! И да, нашата организация не е спряла да се противопоставя на опитите да се предаде последната печеливша държавна собственост в „нечии“ ръце! Всички занаят за организираните от нас протести пред летището! Е, няма да спрем и ще продължаваме да ги правим, ако е необходимо!

Вчера на шофьор от гараж „Дружба“ не му издържаха нервите и отказа да излезе на работа! За някой е изпълнение на поръчка. За хората в тази сфера е ясно, че от миналата пролет сме в процедура на преговори за увеличение на заплатите и в Столичен електротранспорт и в Столичен автотранспорт! В първото дружество подписахме споразумение през август, но във второто още сме в процедура! Е, какви нерви трябва да имаш?!

В железницата видиш ли „Кралят слънце“ се махна и ние – хоп да се пъчим по телевизии да защитаваме отрочетата му“!
Тогава ще попитам срещу кой тогава сме“рипали“ и кой сме „защитавали“, когато преди две години през август предупреждавахме ръководството на БДЖ, че неминуемо през декември ще дойде зимата! Няма как да го предотвратят и трябва да се погрижат да отоплят халетата за ремонта по депата! Половин година срещи и преговори и накрая намалиха работното време с един час, за да започват работа по-късно! ДА АМА В 9:00 ЧАСА ТЕМПЕРАТУРАТА ПАК Е -10 ГРАДУСА! Каквито и компромиси да правихме, в името на това да се движат влаковете, миналия юли напомнихме отново, че, както се очертава, и тази година ще има зима! Не е като да няма и че тази зима обаче няма да правим компромис със здравето на хората и ще спрат работа, ако продължават така!

Минаха десетки срещи между страните! През ноември бяхме в депото в Горна Оряховица при минусови температури и, ти да видиш, осигуриха се печки на газ! Но пожарникарите ги спряха и хората пак на -20 градуса! Събраха подписка, че спират работа! Дойде Инспекция по труда и хоп ще има нафтови печки! Това е преди заснемането на репортажа по БТВ за депо София!

Между другото ние имаме организация в това депо от ноември 2016 година. Сигналът е от нашите членове там! Пробвахме с диалог – не се получи! Оповестихме го чрез националните медии, Инспекция по труда направи проверки в депата София, Пловдив, Димитровград и Варна! И какво да разбера?! Вместо да подкрепим колегите, се оказва, че сме „плашили “ някой, за да „защитим“ друг!

Скъпи ми клакьори, МИЗЕРИЯТА, БЕЗПАРИЧИЕТО И СТУДА НЯМАТ ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ И ЦВЯТ!

Коментари

коментара