ОТВОРЕНО ПИСМО НА СДРУЖЕНИЕ „СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ“

до американския посланик г-н Ерик Рубин във връзка с неговото изказване пред Американската търговска камара, в което твърди, че, според проучвания на БАН, благодарение на ТПТИ българският износ ще се увеличи със 7,7%.

 

amb_ttip_article_001

 

Уважаеми г-н Рубин,

На днешната среща (20 май 2016 г.) на Американската търговска камара Вие сте цитирал доклад на БАН за ефектите от Търговското партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС. Вашата предшественичка г-жа Марси Рийс също ползва изводите от въпросния доклад, за да обясни на българската общественост какви са ползите от евентуалното сключване на споразумението.

Тъй като докладът не може да бъде намерен на интернет страницата на БАН, както и на тази на Американското посолство в България, бихте ли ни изпратил копие от него? Електронно, не е нужно да се бавим с пощи и да хабим хартия.

Сдружение „Солидарна България“, с помощта на фондация „Фридрих Еберт“, миналата година изготви доклад за очакваните ефекти от споразумението върху България. Използваме случая да Ви го предоставим.

 

Отвореното писмо беше изпратено на официалния e-mail на посолството на САЩ в България на 20 май. Към 26 май 2016 г. все още нямаме отговор на молбата да се запознаем с доклада на БАН, който сочи, че България има огромни ползи от сключването на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ.

 

 

Коментари

коментара