Идея за алтернативен турско-български сериал – нова версия на „Великолепният век“

 

Предложение за нов турско-български сериал. Автор на сценария Георги Христов (всички права запазени):

Валери Симеонов и Ердоган са братя-близнаци, ама не знаят. Валерката е похитен още в родилното от третата братовчедка на учинайка си – турска комунистка, която бяга в България и се установява в Бургас. Родителите не казват на Ердо, за да не се измъчва. Пък и срам, нали. Семейна чест, тва-онова. Валерката пък ептен няма как да знае.

И така, 50-60 години по-късно и двамата стават националисти, влече ги политиката – единият става башбакан, другият вице башбакан. То при близнаците си е така, де. Един ден обаче Валерката го назначават за отговорник по етническите въпроси. Турците почват да го следят изкъсо.

Наблюдателен турски шпеонин забелязва приликата, бъзика се в нетрезво състояние пред колегите, те рапортуват, където трябва. Башбакан Ердо първо е бесен, обиден хвърля шпеонина в затвора. Тва ше да е пак някой заговор на Гюлен да го дискредитира.

Зрънцето на съмнението обаче вече е посято. Докато търси в Гугъл информация за тоя Валери, попада без да иска на клипче на друг Валери – Божинката – и повикът „Трепни“ резонира дълбоко в коравото му сърце. Трептене и драма – майката през сълзи признава, че тва май верно е изгубеното й дете.

Междувременно обаче скандал… Ердо освен Уикипедия, забранява и целия интернет. Валерката разбира, отначало също не иска да повярва, дори говори с Каракачанов вместо в Македония, да влязат с армията в Турция. Точно стигат до границата, виждат възрастна жена. Валерката инстинктивно тръгва да й дърпа чантата и да й вика „Гоу бак ту Търки, ма“. Да, ама жената се оказва родната му майка, която понеже няма интернет, не може иначе да се свърже с него. Обаче знае, че има родилно петно на задника във формата на полумесец.

Тука се намесва и Боливуд малко: Валерката е потресен като индийска актриса от „Малката булка“, клати невярващо глава 2-3 епизода, обаче фактите са си факти. Само жена му и майка му биха могли да знаят тайната му. Е, и Баце, ама там е друг сериала.

Накрая Валерката приема исляма, прекръства СКАТ на РАХАТ и се отдава на братската прегръдка на Ердо. Хепи енд.

 

За още алтернативни факти вижте тук.

 

Коментари

коментара