Radoslava_NenkovaНай-лесният начин да разберете, че БСП като партия, чрез разпознаваемите си лица няма нищо общо с февруарските протести, е да прочетете статията на В. Дърева. Историята помни, че бидейки виновни, поне колкото тогавашните управляващи, за абсолютния батак в енергетиката, социалистите като по команда се покриха.  Не застанаха зад народа тогава, не го правят и сега, потънали в страстна целувка с олигархията. Планът Орешарски подхвърля малки социални придобивки, малки трохи от социален пакет – залъгалка за наивници, които да прикриват тъмните действия по овластяване на хора като Делян Пеевски.  Властта апелира със злостен патос към недоволните, които не ги оставят да свършат замислените благи дела!

Тъмнината на задкулисието тържествува както никога досега, вложила милиони в този строен кабинет. И всичко би било прекрасно, ако народът не беше изпаднал в светло негодувание.

Защо тогава шепа псевдо-леви интелектуалци искат да идеализират февруарския бунт  – чието единствено естествено продължения са събитията в момента?

Те не се притесняват за тока и хляба. Не им пука за парното, детските, пенсиите. Те имат своята прекрасна работа и европейски заплати, те са сигурни и осигурени, лъскави и блестящи, с фамозни CV-та, с оня преуспял курикулум вите, наченат някога в тоталитарните коридори на властта.

Така квалифицират те сегашните протестиращи, които за жалост са същите като предишните. Когато го прочетох бях на крачка да започна да завиждам на самата себе си.

В България само приближените на властта могат да се похвалят с истински европейски заплати. Всички останали се борим да преживеем и да се закрепим в обществото с цената на труд и лишения, за които във всяка друга страна в Европа бихме получавали в пъти повече.  В България работата рядко е прекрасна, експлоатацията, лошото отношение към работниците, били те и с фамозни CV-та, е всекидневие.  Ако тези леви интелектуалци се интересуваха поне малко от  условията на труд в България, щяха да го знаят и нито една лежерно подхвърлена фраза на латински не може да прикрие това незнание.

Цялата мракобесна триада е поредната команда на ръководството, чиито решения стават все по-неразбираеми за обществото. Те се опитват да разделят протестиращите – на сити и гладни, леви и десни. Дори организират контрапротест, на който млади социалисти ще се борят рамо до рамо с атакисти-фашисти и напазарувани от софийските фитнес –клубове анаболести момчета срещу народната любов.  Маршрутът им съвпада с утвърдения маршрут на традиционните за последните две седмици шествия из софийските улици.  Целенасочено търсене на сблъсък вече не само в интернет пространството, ами и навън – по софийските улици означава, че те искат да залеят с кръв протеста, да изгонят светлината с мрак,  да уплашат протестиращите и да избягат от въпросите. За пореден път.

23_June_2013_ProtestСтаваме свидетели на поредния опит за барикадиране на жалкия безкворумен парламент и кабинета с минимално доверие зад стените на властта с цената на националната сигурност и обществения мир. Какво може да бъде извинението за подобни тъмни действия? Вещерски, окултен и ужасен е сценарият, който се пренаписва ден за ден. Няма нищо по-лошо от хора, които искат да ползват властта, дадена им от народа срещу самия него.  Не мислите ли така?!

Да опитаме с един финален цитат. Когато го прочетох за първи път ми се стори, че някой описва върхушката на една партия, вероятно просто защото е неспособен да опише нас!

Те са добрият материал, другите са лошият мат`рял. (Какво единодушие с Борисов!) Добрите са 10 000. Останалите до 7 272 041 (според последното преброяване) са кофти направа, не стават.
Те презират всеки, който не може да си плати тока и парното, който от безизходица се самозапалва, самообесва, самоосъжда, който блъска от сутрин до вечер, който не може да купи на детето обувки, нито учебници, нито лекарства за майка си.
Те не знаят какво е това. Не разбират. Не искат да разбират. Няма да разберат.
Те не искат да бъдат като ония “селяци/ работници/ груби простаци/ безимотни/ неграмотни/ профани/ хулигани/ глигани/- скот като скот:/ хиляди/ маса/ народ”.

За себе си мога да каже само, че съм лява! Престъпно лява на фона на окултното мракобесие.  Родена съм в зората на Прехода. Майка ми беше два пъти безработна. Има две дипломи за висше образование и добра квалификация. За сегашната си висока позиция  получава заплата на общ работник в Европа. Заплата като на десетки хиляди други работници на различни позиция, която едва стига за нормално съществуване, но все пак предпазва от социално изключване.

За информация на г-жа Дърева, ще изтъкна няколко общоизвестни факти за средната класа в България:

Началната заплата на служител в държавната администрация на Република България рядко надвишава 450лв. А минималните изисквания за заемането й са магистърска степен и добро владеене на английски език.  До тази мечтана позиция  човек може да достигне само с конкурс, на който средният брой кандидати варира между 50 и 150.

В частния сектор началната заплата рядко надвишава 750 лв. – изискванията са висше образование, поне един чужд език и компютърна грамотност, натоварването е огромно, а отношенията с началничеството са често проблематични. Защото в България никой не пази работника.

Да не забравяме за милиардите чужди инвестиции – обявени за спасители на родната икономика и налагащи днешния данъчен модел. Средната заплата на служителите в големите хипермаркети, които всеки ден, всеки месец и година изнасят милиони от страната и погребват малкия и среден бизнес, рядко надвишава 500 лв. Толкова е заплатата и на хилядите представители на невъоръжената охрана в различни офис-сгради, фирми и складове.

Жалки и недостатъчни са възнагражденията в системата на МВР. Полицаите, които всяка вечер изпълняват своя дълг в центъра на София дори не получават допълнително възнаграждение. Затова гледат протестиращите с тихо одобрение, а ние им ръкопляскаме.

В сектора на образованието нещата също не са  никак розови. Затова и тази тежка, но необходима професия привлича все по-малко млади хора. България рискува един ден да се събуди без учители. Катастрофа, която вероятно ще бъде окачествена от сегашния премиер като “финалното разтуряне на седЕнката”.

Заплатата на шивачка в София или в страната рядко надхвърля 450 лв. Условията на труд са плачевни, отношението на чуждите началници към българските робини е пословично.

Къде ли се е скрила тази снобарска средна класа, описана в цитираното писание?

Аз съм студентка в първи курс на най-старото висше учебно заведение в България, получавам образованието си в държавен ВУЗ. Уча за филолог. Всеки ден съм на Орлов мост. Попадам  ли аз и  семейството ми в описаната картинка? Попадат ли хиляди други семейства? Да кажем НЕ на лъжата и тъмнината!

Не ни остава друго освен да продължим да танцуваме #ДАНСwithme until the end!

Коментари

коментара