Меню
Меню

Костадинка Кунева, евродепутат: Успех в борбата за данъчна справедливост!

Декларация от Костадинка Кунева, евродепутат от Сириза – GUE/NGL по повод пресконференцията на Демократичната инициатива „За преразпределяне на данъчната тежест в България“
Скъпи приятели и съмишленици, за мен е чест да бъда сред първите подкрепили вашата инициатива за данъчна справедливост в България.
Една демократична инициатива, чието начало поставяте днес!

Подкрепям напълно това Ваше начинание, не само като българка, родена и израснала в България, но и като Евродепутат, чиeто задължение е да участва в борбата срещу несправедливостта, неравенството и бедността, във всяка страна в Европа, където и да се проявяват те!

Изключително ме радва и фактът, че в кампанията се обединяват прогресивни и социално активни организации в България. Тази Ваша съвместна инициатива е стъпка напред към всеобщи действия за създаване на алтернативни политики, от които българското общество се нуждае повече от всякога.

Освен личната подкрепа към Вашата инициатива, като Евродепутат на Сириза и GUE/NGL ще направя необходимото тя да стане достояние на членовете на ЕП и аргументите Ви в борбата срещу неравенството в България да намерят широк отзвук сред тях.

Първа моя стъпка ще бъде да поставя темата в политическата група, в която членувам като евродепутат, вярвайки, че с колегите от GUE/NGL, ще намерим ефективни начини за широка подкрепа на стартиращата днес Ваша инициатива. Като евродепутат и синдикалист, ще направя всичко нужно българските граждани, живеещи не само в Гърция, но и в цяла Европа, да се включат активно в подкрепа на данъчната справедливост в България!

Данъчната справедливост засяга огромна част от българското общество, но е факт, че тя се игнорира демонстративно от политическото статукво в България. За промяната на ситуацията са нужни съмишленици, които да изнесат тази битка и да отстояват демократичните принципи, които ги обединяват!

Желая динамично начало на Вашата кампанията и се надявам, много скоро усилията, които полагате да се увенчаят с успех! Успех в борбата!

Костадинка Кунева
Евродепутат от групата на Европейската обединена левица - Северна зелена левица (GUE/NGL)