Световен ден за действие срещу ТПТИ

18 април 2015 – #April18DoA

 

В рамките на Световния ден за действие хиляди граждани от 36 държави в целия свят протестират в над 750 организирани събития срещу договорите за търговия и инвестиции, които поставят печалбата над човешките права.

 

Map

 

На 18 април 2015 г. от 17:00 часа до летния театър в Борисовата градина в София Национална коалиция „Спри ТПТИ“ организира публична дискусия, на която говорихме за споразумението:

– Какви са очакваните от Европейската комисия ползи?
– Кои са неизбежните вреди?
– Кой в България е „за“ и кой „против“ споразумението?
– Какви са възможностите за действие срещу него?

 

[slideshow_deploy id=’3693′]

 

Световният ден за действие трябва да изпрати силен и ясен сигнал срещу търговските и инвестиционни договори, които заплашват нашите демократични права, хранителна независимост, работни места и екология. Хиляди подобни споразумения действат понастоящем в целия свят, други се договарят или ратифицират. TTIP, TPP, TiSA и CETA са само няколко примера.

Говорихме открито срещу договорите, които ни засягат пряко, в опит да повишим осведомеността за подобни споразумения и в други части на света, които също залагат все повече и повече дерегулации и либерализации.

 

Запис от предаването „Деконструкция“ по Българското национално радио, в което бяха дискутирани очакваните ползи и вреди от ТПТИ: http://bnr.bg/post/100547065/d-sabev-ako-ima-polza-ot-ttip-ta-e-che-amerikanski-kompanii-shte-izpolzvat-stranata-kato-baza-za-evtin-trud

 

Десетки клипове от Германия, Белгия, Великобритания, Испания, Австрия и други:

 

 

Коментари

коментара