Отсега можем да предвидим: разкриването на 350 000 незаконно напечатани бюлетини в Костинброд и последвалата медийна истерия ще дадат повод за оспорване на изборните резултати. Независимо от това кой печели и кой губи.

Следизборната безтегловност е прелюдия към узурпиране на властта.

Форсмажорната ситуация позволява на истерията и медийния патос да изместят разума. Свидетели сме на опит за медиен преврат.

Струва си да отбележим, че използването на незаконни бюлетини и манипулативното и подстрекателско поведение на една национална медиа в деня за размисъл  се явяват две еднакво опасни и антидемократични покушения срещу демократичния изборен процес. И двете заслужават обществено осъждане и подлежат на съдебно преследване.

В тази ситуация гражданството е поставено пред избор между „Партията на изборната манипулация“ и „Коалицията на медийната истерия“.

Илюзия е, че едната е за предпочитане пред другата. Това са две еднакво пагубни за българската демокрация организирани престъпни групи.

На тях можем и сме длъжни да дадем оценка на парламентарните избори утре. Само масивният свободен вот обезсилва купените гласове. Значим вот за малките смислени партии ще покаже на статуквото, че не позволяваме повече да ни манипулира чрез изборни злоупотреби и медиен натиск.

Трезвото политическо поведение в случая е отхвърлянето на фалшивата дилема между „Партията на изборната манипулация“ и „Коалицията на медийната истерия“ и дългосрочен залог върху изграждането на почтена, лява алтернатива на действащата политическа класа.

Коментари

коментара