Ras_mozuk

 

„Солидарна България“ подкрепя мирния протест срещу дискриминацията и расизма, който ще се проведе утре в неделя, 21 декември 2014г., от 13ч. в градинката на Кристал.

 

Политически решения в ущърб на бедните се представят като мерки срещу циганите. Здравният министър Москов залага на алтернативно правораздаване (лидери на мнение), не на съд, полиция, прокуратура. Въпреки лозунгите за върховенство на закона и правова държава, с които неговата коалиция се промъкна във властта. Пародийни кандидат-фюрерчета необезпокоявани произнасят речи в Народното събрание, за които следва незабавно да бъдат призовани от прокуратурата.

 

Националистически и етнически партии оправдават съществуването си, като периодично заформят скандали помежду си. Десни партии залагат на расистки изказвания, за да неутрализират евентуална съпротива срещу орязване на здравни, образователни, социални права на бедните в България.

 

Фашизмът и неонацизмът са провинциален кич, дете на безвластието, фрустрациите, връстник на кризата. У нас условията са налице. Затова казваме “НЕ” на дискриминацията и расизма! “НЕ” на продължаващото от десетилетия държавно секретиране на расизъм, който отравя всички ни!

 

Събитието във фейсбук

 

 

 

 

Коментари

коментара