Chavdar_Naydenov„Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина“ – турски депутат – националист на учредяването на ДОСТ, партията на Лютви Местан

 

 

Този Семир Ялчън, който се бил чувствал в своя държава навсякъде, където се говори турски, е зам.-председател на Партията на националистическото движение/действие. Нейно въоръжено крило са Сивите вълци. Сивите вълци са крайно-дясна екстремистка организация. Тя е избила много хора, но най-много се прослави през 80-те години, когато неин екзекутор се опита да убие Папата. След 1991 г. хиляди нейни бойци отиват да убиват в мюсюлманските републики на бившия Съветски съюз. Участват в опит за преврат в Азeрбайджан. Забранени са там и в Казахстан.

Та гостът на Местан поздравил конгреса от името на председателя на тъй прелестната формация – Партия на националистическото действие. А приветствие от Мехмед Али Агджа защо няма?

Канейки подобни части от политспектъра на Република Турция, Лютви Местан не ни оставя възможност за самоуспокоение. Митов и неговите ментори пак ли ще бавят топката или най-накрая българската държава ще нарече недопустимото „недопустимо“?

 

 

Коментари

коментара